Vannkanten

Vannkanten

Beliggenhet
Stavanger, Norge
Byggherre
Kruse Smith
Størrelse
19 500 kvm
Status
Oppført i 2014
Konkurranse
Vinnerforslag i åben, internasjonal arkitektkonkurranse i 2007
Arkitekt
AART
Kraftverk
Hederspriser
WAN Residenital Award
Best on Archilovers
Finalist til MIPIM Awards
Finalist til Plan Awards
69 007 Vannkanten 001 H

Vannkanten er historien om omdannelsen av Stavangers tidligere industrihavn til et attraktivt boligområde. Hvor tung industri tidligere skilte byen fra vannet står i dag et av Europas største boligbygg i tre med en rikdom av offentlige plasser og passasjer kåret til verdens beste boligbygg av World Architecture News i 2014.

International interesse

Vannkanten har da også tiltrukket stor interesse lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er blitt fremhevet som et av Norges mest nyskapende boligbygg og kåret som verdens beste av World Architecture News – og som følgelig har gitt stor interesse for leilighetene. I første byggetrinn ble leilighetene utsolgt på kun 40 minutter med en kvadratmeterpris på 100.000 norske kroner.

69 007 Vannkanten 047 H
Vannkanten er uden tvivl et av Norges beste boligbygg.
Erling Dokk Holm / Arkitekturredaktør på Dagens Næringsliv
69 007 Vannkanten 057 H

Gjennomgående bruk av tre

Interessen er skapt ved å fortolke Norges dramatiske landskap samtidig med å ville formidle Stavangers stolte tradisjon med å bygge i tre. Faktisk er Stavanger den by i Nord-Europa med den høyeste konsentrasjonen av trehus. Med sin forskutte geometri, dramatiske passasjer og gjennomgående bruk av tre fremstår Vannkanten derfor som stilistiske fjell av tre, som reiser seg på kanten mellom byen og det omgivende landskapet.

69 007 Vannkanten 045 H

En mangfoldig beboergruppe

De forskutte fasadene og takflater refererer ikke kun til de norske fjell. De skaper også størst mulig utsikt fra de 128 leilighetene, som alle varierer i form og størrelse og dermed henvender seg til en mangfoldig beboergruppe – fra single til nyetablerte og mere veletablerte familier. De spenner fra 44 til 225 kvadratmeter, noen over to plan, og enkelte har takterrasse med panoramautsikt over byen og vannet.

69 007 Vannkanten 075 H

Vil du vite mer?