Nicolinehus

Forener byens puls med livet ved sjøen

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Byggherre
Bricks
Størrelse
45.000 kvm
Status
Oppført 2022
Oppdrag
Vinnende forslag i kommunalt anbud i 2016
Arkitekt
AART
Landskapsarkitekt
Schønherr
Klientrådgiver
NIRAS
Ingeniør
Rambøll
Totalentreprenør
NCC Danmark
NICOLINEHUS Aa RHUS Oe 20220823 TH 0009

Nicolinehus er et nytt bolig- og næringsbygg i hjertet av Århus Ø – formet av pulsen av sentrum og forenet med livet ved sjøen. Ambisjonen er å bringe liv til den nye havnebydelen og åpne for nye perspektiver på de mulighetene konteksten gir der ute hvor byen møter bukten.

Nytenkning om den klassiske blokken

Nicolinehus har funnet inspirasjon i de gamle blokkene i sentrum, tenkt nytt om gårdsrommet innrammet av leiligheter og blitt tilpasset til livet og klimaet ved vannet. Resultatet er en hybrid mellom den klassiske blokken og terrasselandskapet, hvor funksjon og estetikk smelter sammen til en ny helhet. Dette gjenspeiles i den røde mursteinen, som i tillegg til sine holdbare egenskaper tilfører karakter og taktilitet på hele kvartalet.

AARHUS 20220824 TH 0433
Jeg har ikke opplevd noe lignende i mine 20år i bransjen. De flere hundre som allerede har registrert seg for en eierleilighet, begrunner sin interesse med Nicolinehus’ unike beliggenhet, nytenkende arkitektur og kvalitetsmaterialer.
Martin Busk / Direktør i Bricks
NICOLINEHUS Aa RHUS Oe 20220823 TH 0013

Livet leves i gårdsrom og takhager

Møtet mellom blokkens strenge struktur og terrasselandskapets flater i ulike høyder skaper en visjonær arkitektur – åpen, levende og med god utsikt, hvor livet leves i gårdsrom, takhager og på balkonger. Nicolinehus er delt i en boligdel og en næringsdel og skråner ned mot lystbåthavnen og havnebadet. To gårdsrom åpner seg i midten, mens takhagene gir utsikt for beboere og ansatte.

AARHUS 20220824 TH 0261

Yrer av liv fra morgen til kveld

På bunnen av Nicolinehus danner en sentral markedshall grunnlaget for et summende og stemningsfullt butikkliv. Med plass til mer enn 25 aktører – fra den lille iskrembaren til fiskehandleren til restauranter og spesialbutikker, samt en stor dagligvarebutikk, treningssenter og skybar på toppen, vil Nicolinehus skape et aktivt og attraktivt byområde, som utstråler liv fra morgen til kveld.

AARHUS 20220824 TH 0394 2

Vil du vite mer?

Vil du vide mere?