Pakhusene

Danmarks kanskje mest fellesskapende bygg

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Byggherre
Domis (etappe 1)
Kilden & Hindby (etappe 1)
PFA Ejendomme (etappe 2)
Størrelse
40.000 kvm
Oppdrag
Privat oppdrag i 2013
Status
Oppført i 2016/2020
Arkitekt
AART
Ingeniør
MOE
Entreprenør
Kaj Ove Madsen
Eiendomsutvikler
Kilden & Hindby (etappe 2)
Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0063

Pakkhusene løfter deleøkonomien inn i utviklingen av bolig- og kontorbygg. Resultatet er en bærekraftig bygning bygget på fellesskap – til glede for bedrifter, beboere og byen generelt.

Emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften

Pakkhusene er et markant og nyskapende bygg på Aarhus Ø. Markant på grunn av sine stramme linjer, taktile mursteinsfasader og 40 000 kvadratmeter, og nyskapende på grunn av sitt fokus på å utnytte deleøkonomiens mange muligheter. Det er altså et bærekraftig kraftsentrum med fellesskapet i fokus. Et kraftsentrum som bobler av liv fra tidlig morgen til sen kveld, og det første bygget på den nye havnebydelen som er DGNB Gull-sertifisert.

Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0058

Deler en lang række faciliteter

Med inspirasjon fra deleøkonomien har bedrifter og beboere muligheten til å dele en lang rekke fasiliteter – fra treningssenter med badstue og havnebad til kantine, møtelokaler og en stor takterrasse. I helgene kan møtelokalene til og med reserveres til sosiale formål, og det samme gjelder kantinen, som allerede har dannet ramme om bryllup og konfirmasjoner. Alt sammen med fokus på å skape en bygning som når ut til omgivelsene og skaper nye muligheter for utviklingen av den nye havnebydelen.

Aarhus Havn 20180816 TH 0035
Vi har overtatt første etappe av fremtidens kontorbygg i form av Pakhusene. Med denne typen byggverk i høy kvalitet ønsker vi å styrke Århus’ profil som næringsby samtidig som pensjonssparerne får god avkastning.
Michael Bruhn / Direktør i PFA Ejendomme
Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0028

Inspireret af havnens pakhuse

Mens det i sit indhold er tilpasset det moderne arbejdsliv, så er Pakhusene i sit udtryk tilpasset havnen som kontekst – klimatisk og kulturelt. Med pakhuset som typologi har Pakhusene således hentet inspiration i den arkitektur, der kendetegnet det klassiske havnemiljø, men omsat typologien til et moderne udtryk – på én gang solidt forankret og åbent inviterende i sit udtryk. Med sin teglarkitektur er Pakhusene samtidig tilpasset det hårdføre klima på havnen, så det fremstår lige så smukt i morgen som i dag.

Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0019

Vil du vite mer?