Papirhuset

Et landemerke for Verket

Beliggenhet
Moss, Norge
Byggherre
Høegh Eiendom
Størrelse
4000 kvm
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Landskapsarkitekt
Insitu Arkitekter
1503 06 HOE e 03 rooftop blue hour R01

Med sin sentrale beliggenhet i den nye bydelen Verket i Moss og sine tydelige referanser til stedets papirindustrihistorie står Papirhuset som et landemerke for bydelen med utsikt over det idylliske Mossesundet.

Papirtynn arkitektur

Papirhuset er inspirert av Verkets papirindustrihistorie – den tidligere papirfabrikken M. Peterson & Søn – og formens skarpe linjer og lyse kledning får en til å tenke på papirbretting og origami. Resultatet er en nesten papirtynn arkitektur, som sammen med den tilbaketrukne glassfasaden gir huset et lett og svevende uttrykk. Ved å trekke glassfasaden tilbake skjermes boligene både mot innsyn og eksponering, mens de fremskutte etasje- og leilighetsinndelingene gir boligene en individuell identitet og huset en samlende karakter uten forside eller bakside.

1503 06 HOE e 02 main north sunny R01
Papirhuset er utformet av lyset og utsikten med klar referanse til papirets folder og origami.
Solveig Lee Folling Larsen / Arkitekt
Papir Origami Shutterstock
Perspektiv VERKPLASSEN rettelser LKR High

En levende del av bydelen

Papirhuset rommer 34 boenheter på 46 til 119 kvadratmeter. Boenhetene er fordelt på de seks øverste etasjene, mens førsteetasjen rommer kafeer og butikker, så huset blir en levende del av bydelen – og dermed en styrke for Verket. Men livet leves ikke bare på gateplan, det leves også i høyden, der de private balkongene og den felles takhagen gir plass til utendørs opphold. Med drivhus, kjøkkenhage og sitteområder er takhagen et samlingspunkt for alle beboerne, der de kan dyrke grønnsaker og nyte fellesskapet høyt hevet over byen.

1503 06 HOE e 04 rooftop greenhouse R01

bærekraftig arkitektur

Papirhuset er utviklet til å oppfylle kravene for 'very good' i den bærekraftige sertifiseringsordningen BREEAM.

Vil du vite mer?

Solveig Lee Folling Larsen
Associeret partner / Faglig leder AART projektudvikling / Arkitekt MAA
Oslo
sla@aart.no
+47 40 54 68 80