Bikuben Kollegiet

Styrker det sosiale miljøet i studietiden

Beliggenhet
København, Danmark
Byggherre
Bikuben Fonden
Størrelse
7.000 kvm
Konkurranse
Vinderforslag i projektkonkurranse i 2005
Status
Oppført i 2007
Arkitekt
AART
Ingeniør
Rambøll
Ærespris
København Kommunes Bygningspræmiering
Bikuben 0659

Bikuben Kollegiet nytenker de sosiale rammene for livet som student, og utvider muligheten for at fellesskaper kan oppstå i et bredt, sosialt nettverk. Ambisjonen er å forhindre ensomhet som mange studenter fremhever som et problem med deres boligsituasjon.

Bygger på fellesskap

For å oppfylle prosjektets sosiale ambisjon har vi jobbet sammen med antropologistudenter fra Københavns Universitet i designprosessen. Det har resultert i et bygg med en sterk identitet, som uttrykker kollegiets grunnleggende ide om fellesskap og er designet med utgangspunkt i et overordnet konsept, og viderebehandlet ned til funksjonelt nivå.

Bikuben Kollegiet Kobenhavn AART Torben Eskerod 5

Forbinder ulike fasiliteter

Bikuben Kollegiet fremstår som en kube, men er faktisk en dobbeltspiral som på vei rundt midtaksen, i form av et sentralt og lyst gårdsrom, gir plass til ulike fasiliteter både inne og ute. Kjøkken, fellesrom, treningsrom, vaskeri og takhage ligger dermed i forskjellige etasjer, og kjøkken og fellesarealer orienterer seg inn mot det sentrale gårdsrom. På den måten unngår kollegiet den klassiske korridoren og skaper i stedet et rom, der inngangen til rommene er forbundet med sosiale møteplasser.

Bikuben Kollegiet Kobenhavn Koncept AART 1
Det utstråler det menneskelige,det estetiske og det formelle og er en berikelse av byrommet. Det lever på sitt utvendige ungdommelige uttrykk, og det intense oransje snittet i fasadene står overbevisende
Københavns Kommunes Bygningspræmiering
Bikuben Kollegiet Kobenhavn AART Torben Eskerod 3

Vil du vide mere?

Jesper Hallstrøm Eriksen
Branding- og kommunikasjonssjef
Aarhus
jhe@aart.dk
+45 41 96 35 26