DNV-Gødstrup

Et av Danmarks nye supersykehus

Beliggenhet
Gødstrup, Danmark
Byggherre
Region Midtjylland
Størrelse
125 000 m2
Oppdrag
Vinnende forslag i prosjektkonkurranse i 2011
Status
Under utvikling
Konsortium
CuraVita bestående
Arkitekt
AART
Arkitema
NORDIC
NSW Arkitekter
Ingeniør
Grontmij
MOE
Sweco
Konsulent
Hospitalitet
Arup
Gy DSTRUP HOSPITAL 20220624 TH 0044

Visjonen med DNV-Gødstrup nær Herning er å skape et moderne hospital, som tilbyr terapeutisk og operasjonell effektivitet i toppklasse og samtidig fremstår trygt og imøtekommende for både pasientene, pårørende og personale.

Konsentrerer transportveiene

For å sikre effektive arbeidsflyter skaper prosjektet nær kontakt mellom alle avdelinger og faglige spesialiteter. Pasienten får derfor kort vei til blant annet bildediagnostikk og ambulant behandling, men generelt er det meningen at spesialisten kommer til pasienten i stedet for omvendt. Ved å konsentrere transportveiene skapes et sykehus der pasienten er i sentrum, og der nærheten til spesialistene bidrar til å sikre en rask og presis diagnose.

Gy DSTRUP HOSPITAL 20220629 TH 1087

Fremmer pasientenes helbredelse

Forskning viser at nær kontakt med naturen bidrar til å fremme pasientenes helbredelse og personalets trivsel. I prosjektet er det derfor lagt vekt på å styrke kontakten med det vestjyske hedelandskapet, som utgjør inspirasjonen for utkastets egenart og sanselighet, med en bruk av materialer som leder tankene bort fra det tradisjonelt kliniske sykehuset og i retning av en trygg og hjemlig atmosfære. Kontakten med den store jyske horisonten har resultert i et tydelig arkitektonisk konsept.

Gy DSTRUP HOSPITAL 20220628 TH 0089

Avspeiler landskapets horisontale linjer

Som en naturlig forlengelse av landskapets horisontale linjer er vinnerutkastet forankret i en langstrakt base, som inneholder ambulatorier, bildediagnostikk, operasjonsavdelinger og kontorer. Sengepostene er derimot plassert oppå basen som lette, horisontale skiver som i større grad vender mot den blå himmelen over Herning.

Gy DSTRUP HOSPITAL 20220628 TH 0070

Vil du vite mer?

Karsten Sinning
Partner / Markedsansvarlig Vest / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04