Vrå Skole

Et økosystem for lek og læring

Beliggenhet
Vrå, Danmark
Størrelse
10.000 kvm
Byggherre
Hjørring Kommune / Idrætscenter Vendsyssel
Vrå Public School AART web Facts 1100x700

Vrå skole åpner for nye perspektiver på stimulering av barns evne og lyst til å lære. Det skjer ved å kombinere læring og landskap, så barn kan leke og lære i et komplett økosystem som forandrer seg over tid – i løpet av dagen og året og med tiden.

Utkastet bygger på en banebrytende idé, der skogen blir skolen. Det er bærekraftig hele veien og integreres helt inn i den pedagogiske bruken av skolen.
Utdrag fra dommervurdering
Vrå Public School Inner School Square AART architects

Et stort utvalg tilbud

Vrå skole er et unikt prosjekt som fokuserer på barns lek, læring og utvikling og samler et stort utvalg tilbud for byens innbyggere på tvers av alder. Som en del av skolen oppføres det derfor et barnehus med tilhørende bibliotek, idrettshall og utendørs aktivitetslandskap – alt sammen i nært samspill med de naturskjønne omgivelsene.

1626 Programm Organisation Landscape update 05

Bærekraftig pionerprosjekt

600 trær vil ikke bare trekke skogen tett inntil skolen. De vil også fungere som passiv solavskjerming om sommeren.

Leke- og læringslandskap

Unikt for prosjektet er samspillet mellom læring og landskap. Det bygger på en bærekraftig ambisjon om å skape et komplett økosystem for lek og læring. En ambisjon som er virkeliggjort i et leke- og læringslandskap, hvor skogen blir til skolen og omvendt. Ute og inne smelter sammen, så skolen oppleves som «læringsskogen», hvor kultur og natur, pedagogikk og bærekraft møtes i et moderne og nyskapende læringsmiljø.

Vrå Public School School and Forest AART architects

Skolens hjerte

Skolen er bygget opp av klynger rundt et hjerterom. Rommet fungerer som et samlende torg og forener landskapet, adkomsten og klyngene med idrettshallen, biblioteket, barnehuset, fagområdene og klassetrinnene i et åpent og stemningsfullt konsept. I tillegg gir to indre gårdsrom hjerterommet en lett, lys og levende karakter samtidig som det inndeles i en rekke klart definerte soner.

1626 Landscape diagrams Phase2 Vand BIG copy

Vil du vite mer?

Kathrine H. Stærmose
Partner / Kunderelasjonssjef / Arkitekt MAA
Aarhus
khs@aart.dk
+45 41 72 80 87