Hedda Anderssongymnasiet

Et av Sverige største gymnasier

Beliggenhet
Lund, Sverige
Byggherre
Lund Kommune
Størrelse
25.000 kvm
Status
Under utvikling
Oppdrag
Vinnerforslag i prosjektkonkurranse i 2018
Arkitekt
AART
Wingårdhs
Landskapsarkitekt
Bogl
Ingeniør
Sweco
WSP
Hedda Anderssongymnasiet Atrium AART

Hedda Anderssongymnasiet føyer et nytt kapittel til Lunds lange historie som skole- og universitetsby. Det blir et av Sverige største gymnasier og bygger på et sosialt bæredyktig mål med fokus på å engasjere elevene og berike den omgivende byen.

Åpner sig mot byen

Lunds grønne omgivelser er brukt aktivt og integrert i gymnasiet i form av en sentral park med inspirerende uterom for studier, lunsj og uformelle opphold – et stort, sydvendt uterom, som åpner gymnasiet mot byen og på den måten blir til glede, ikke alene for de mer enn 2.000 elevene, men også byen i et bredere perspektiv.

Hedda Anderssongymnasiet Park AART
Det er et vakkert og forseggjort forslag med romlige kvaliteter innvendig og utvendig. Her kan moderne pedagogikk drives i et åpent, levende og imøtekommende miljø.
Utdrag fra dommerens rapport
Hedda Anderssongymnasiet Foyer AART
Hedda Anderssongymnasiet Birdview AART

Går i dialog med nærområdet

Utad er gymnasiet bearbeidet, slik at det gjenspeiler Lunds lange tradisjon med universitets- og skolebygninger i teglstein. Et varmt og holdbart materiale, hvis røde nyanser går i dialog med bygningene i nærområdet. I sitt materialvalg viderefører gymnasiet på den måten byens karakter ut fra tanken om å skape et harmonisk samspill og meningsfylt møte mellom nytt og eksisterende.

Fire forskutte bygninger

Gymnasiet vil bestå av fire forskutte bygninger, som knyttes sammen av atrier i høyden og flettes ytterligere sammen av et bredt spekter av fellesområder på gateplan. Her ligger resepsjon, café, bibliotek, administrasjon, kantine og aula, og det hele blir samlet langs et åpent gateløp – gymnasiets hjerte. På den måten skapes en rekke klart definerte miljøer med hver sin identitet, samtidig med at fellesskapet blir forsterket som et gjennomgående tema i gymnasiets liv og hverdag.

Hedda Anderssongymnasiet Situation plan 1 400 Low AART

Vil du vite mer?

Prosjektleder
Isak Birgersson
Associeret / Teamleder / Arkitekt
Oslo
ibi@aart.dk
+47 40 10 83 85