INCUBA Next

Vekstfyrtårn på 18 etasjer

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Størrelse
20.000 kvm
Byggherre
INCUBA
Status
Under utvikling
Byggherrerådgiver
Rambøll
Arkitektkonsulent
AART
INCUBA Next Foyer AART

Aarhus får et nytt vekstfyrtårn, når INCUBA over de kommende år utvider med 20.000 hypermoderne kvadratmeter til vekstorienterte teknologibedrifter, midt i Katrinebjergs it- og innovasjonsmiljø.

I mer enn 30 år har INCUBA vært møtestedet for tech-tunge iverksettere i Aarhus. Et ‘’vekstlag’’, som får ennå mer plass til utvikling, når INCUBA frem mod 2024 utvider sin virksomhetshub på Katrinebjerg, med vekstfyrtårnet INCUBA Next – for målrettet ‘’scale-ups’’ og utviklingsteams fra større teknologiselskaper.

”Et sterkt startup-økosystem krever at vi også kan romme de bedriftene som har tatt neste trinn på vekststigen, slik at den type erfaring og talentmasse de her har bygd opp, ikke forsvinner. I INCUBA Next kan de største av våres bedrifter forbli en del av miljøet, samtidig som vi skaper en ideell ramme for vekstbedrifter som har til gavn av å være tett på de andre entreprenante talenter og virksomheter, samt hele forskningsmiljøet,” uttaler administrerende direktør for INCUBA, Mai Louise Agerskov.

”Vi ser mot et arbeidsmarked i forandring, og særlig blant de ambisiøse start-ups og vekstorienterte teknologivirksomheter er det viktig med ekstremt fleksible og attraktive omgivelser, som kan bidra til innovasjon og talent-tiltrekning,” tilføyer direktør for INCUBA Katrinebjerg, Arne Vesterdal.

Som en utvidelse av det nåværende INCUBA Katrinebjerg vil INCUBA Next reise seg opp imot 80 meter og dermed bli synlig fra det meste av Aarhus. Som et vekstfyrtårn vil det romme 20.000 kvadratmeter fordelt på 18 etasjer med flere takterrasser samt møte- og konferansefasiliteter på de to øverste etasjer. Sist, men ikke minst, vil det bli prosjektert som et bærekraftig byggeri med DGNB-guldcertificering.

INCUBA Next Moderum AART

Åben og livlig stueetage

INCUBA Next er en del af Aarhus Kommunes udviklingsplaner for Katrinebjerg, som skal forvandle det gamle industriområde til en blandet bydel med bolig, studie, erhverv og caféliv. Derfor vil der i bygningens stueplan ligge både restaurant og café, som henvender sig åbent og imødekommende mod INCUBA-pladsen, der med sin centrale placering skal være med til at skabe liv i og omkring bygningen og den forvandlede bydel.

INCUBA Next Eksterioer 01 AART

Bæredygtige ambitioner

De store, dybe vinduesnicher, der spænder over to etager, sikrer optimale dagslysfold, som både trænger dybt ind i bygningen og har skærmende funktioner. De skaber ligeledes udsigt over Katrinebjerg og Aarhus og giver et udtryk af åbenhed og transparens. Som nyt vækstfyrtårn, der kigger mod fremtiden, er INCUBA Next projekteret som et bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering. Derudover vil nye smart building-teknologier være med til at mindske bygningens overordnede klimaaftrykk og samtidig skabe komfortable og optimale rammer at arbejde i.

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA
Aarhus
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78