Sletten

Fremmer et aktivt friluftsliv

Beliggenhet
Ry, Danmark
Byggherre
FDF
Størrelse
8.00 kvm
Konkurranse
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2000
Status
Oppført i 2003
Arkitekt
AART
Ingeniør
Korbæk & Partnere
Ærespris
Nominert til Mies van der Rohe Prisen
Sletten Ry AART 3

Sletten innfrir FDF's visjon om å fremme et aktivt friluftsliv. Arkitektur og landskap sammenføyes i friluftsenteret, hvor takutheng, vindusfasader og materialer som tre og stein trekker naturen inn i friluftsentret – alt sammen med fokus på å gi rom for livet inne og ute, året rundt.

Trekker naturen inn

Samspillet med de naturskjønne omgivelsene er tilstedeværende i friluftsenteret. Ut over takuthengene, vindusfasadene og den gjennomgående bruk av naturmaterialer kommer det også til uttrykk i den store peisen, som fungerer som det naturlige samlingspunktet i friluftsenterets store multisal. Tross sine nærmest monumentale indre dimensjoner legger friluftsenteret med sin plassering opp mot det skogkledde bakkedrag seg naturlig inn i landskapet, mens vindusfasadene gir panoramautsikt over de naturskjønne omgivelsene.

Slettet AART HHM 12 web

Utfordrer omgivelsene

Friluftsenteret innskriver seg ikke nøytralt i omgivelsene. Det utfordrer også det midt-jyske ’’sjøhøydlandskap’’ i kraft av sin på en og samme tid organiske og skarpskårne, geometriske profil i mørke nyanser. Takets skrånende flate forsterker friluftsenterets forhold til omgivelsene, hvor skogen omkranser den grønne, skrånende sletten, som med sitt amfiteater og utstrakte natur-areal innbyr til lek og læring for barn og unge.

Slettet AART HHM 5
Sletten AART skitser 1
Sletten AART skitser 2

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA
Aarhus
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78