Musholm

Får mennesker i bevegelse uansett funksjonshemming

Beliggenhet
Korsør, Danmark
Størrelse
3.200 kvm
Byggherre
Muskelsvindfonden
Musholm_aart_architects_web_11_0

Utvidelsen av Musholm oppfyller det danske Muskelsvinnfondets mangeårige drøm om å skape et internasjonalt ledende ferie- og sportssenter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Den er kåret til verdens mest sosialt inkluderende bygning og blir fremhevet verden over som banebrytende innen tilgjengelig arkitektur. Utvidelsen har styrket Muskelsvinnfondets renommé som en fremsynt organisasjon for funksjonshemmede.

Dette fantastiske stedet viser jo med all tydelighet at bygninger godt kan være vakre, også når de skal være handikapvennlige. Man får jo virkelig lyst til å være her.
Mette Bock / Kulturminister
Musholm KSM4201 Low

Sprer seg som ringer i vannet

Musholm ligger ved Storebælts vakre kystlinje og er anerkjent som verdens mest sosialt inkluderende bygning. For å skape et moderne og fullstendig tilgjengelig feriesenter tar utbyggingen utgangspunkt i en enkel planløsning, hvor den nye flerbrukshallen plasseres i hjertet av feriesenteret, mens de nye ferieboligene plasseres i utkanten av feriesenteret. Ved å la livet og aktivitetene spre seg som ringer i vannet fra den nye flerbrukshallen ut til de nye ferieboligene skaper planløsningen en robust ramme for feriesenteret, hvor utsikten over bukten og landskapet utnyttes til fulle.

Diagram koncepter samlet musholm mipim Page 2

Hederspriser4

2017

IOC/IAKS Award 2017

Kåret til et af verdens bedste sportsbyggerier ved uddelingen af IOC/IAKS Awards i Køln.

2017

IPC/IAKS Distinction Award

Praised as one of the world’s most accessible sports facilities

2016

IAUD Award 2016

Kåret til verdens mest socialt inkluderende sted ved uddelingen af IAUD Awards i Japan.

2015

Slagelses Kommunes Bygningspræmiering 2015

Hædret for at forskønne det byggede miljø i Slagelse Kommune.

110 meter lang aktivitetsrampe

Flerbrukshallen er utformet som et flerfunksjonelt kraftsenter, hvor en 110 meter lang aktivitetsrampe gir besøkende uansett funksjonshemming en mulighet til å utfolde seg fysisk. En aktivitetsrampe med reposer og opplevelsessoner som bringer de besøkende opp til et platå, hvor rullestolbrukere blant annet kan prøve seg på en klatrevegg eller verdens første zipline for rullestolbrukere. Aktivitetsrampen styrker dermed Musholms renommé som et sted som bryter grenser og innbyr mennesker uansett funksjonshemming til å leke, oppleve og danne nye fellesskap.

Musholm Korsør AART 4
Mor til barn med muskelsvinn
Mor til barn med muskelsvind
Musholm_submarine-2016_03_Low
Her får barna det livet de normalt ikke har.

Taler til sansene

Utvidelsen av Musholm viderefører ikke bare feriesenterets arkitektoniske tone og kvalitet, men hever listen for sosialt bærekraftig arkitektur ved å gi alle besøkende uansett funksjonshemming muligheter for attraktive ferieopplevelser. Utvidelsen setter dermed nye standarder for hvordan tilgjengelige løsninger kan integreres i arkitekturen, slik at den både taler til sansene og motiverer til aktivitet og fellesskap på en gang.

Musholm jhl H 37 red

Vil du vite mer?

Kathrine H. Stærmose
Partner / Kunderelationschef / Arkitekt MAA
Aarhus
khs@aart.dk
+45 41 72 80 87