Psykiatri NAU

Beliggenhed
Aalborg, Danmark
Størrelse
16.000 kvm
Bygherre
A. Enggaard
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Konkurrence
Vinderforslag i OPP-konkurrence udbudt af Region Nordjylland
Ingeniør
Niras
Landskabskonsulent
Sundhedslandskab
Birdview NAU opdateret low

I team med A. Enggaard i spidsen og Niras som underrådgiver har vi vundet OPP-konkurrencen om etape 2 af den nye psykiatri i Aalborg Øst. Etape 2 omfatter 16.000 kvadratmeter med voksenpsykiatriske sengeafsnit, hele børne- og ungdomspsykiatrien med et helt nyt spiseforstyrrelsesafsnit. Desuden bygges en separat hospitalsskole, som er målrettet børn fra både somatikken og psykiatrien. Konkurrencen er udbudt af Region Nordjylland og finansieret af Velliv, Pension og Livsforsikring.

Trygge og hjemlige rammer

Tekst kommer snart

NAU psykiatri FRONT OFFICE low
NAU psykiatri FOYER low

Inddrager naturen i behandlingen

Forskning viser, at en tæt kontakt til naturen er med til at fremme patienternes helbredelse og personalets trivsel. Derfor er let adgang til naturen gennemsyrende for udviklingen af den nye psykiatriske afdeling. Her har alle sengeafsnit let adgang og udkig til tilknyttede gårdhaver, der med deres varierende landskaber giver mulighed for en lang række rekreative aktiviteter i skærmede omgivelser. De mange gårdhaver lader tilmed dagslyset trænge langt ind i bygningen og er et tilbagevendende motiv uanset, hvor i bygningen man befinder sig, så det udendørs frirum aldrig er langt væk.

Eksteror gardhave opdateret

Stærk indlevelse i brugernes verden

Med vores vinderforslag trækker vi ikke alene på teamets dybdegående kendskab til at skabe helende sundhedsbyggerier, vi gør også en dyd ud inddrage den nyeste evidensbaseret viden på området og brugernes egne erfaringer. Før vi tegnede de første streger, har vi foretaget antropologiske feltstudier og interviews med patienter, personale og pårørende for at få dyrebare indsigter i brugernes trivsel og behov, som vi har løftet ind i udviklingen af psykiatrien. Alt sammen med målet om at skabe et trygt og helende behandlingsmiljø. som kobler funktionalitet og effektivitet med en stærk indlevelse i patienternes behov og personalets trivsel.

Nicolaj Thunbo
Assosiert partner / Prosjektleder / Arkitekt
Aarhus
nth@aart.dk
+45 41 96 04 22