Fredensborgveien 24

Arkitektur avstemt en tett bymessig kontekst

Beliggenhet
Oslo, Norge
Byggherre
Fredensborg Bolig
Størrelse
4 200 m2
Oppdrag
Vinnende forslag i parallelloppgave 2017
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Viktor Johannesen
Landskapsarkitekt
Asplan Viak
Fredensborgveien Oslo AART 01 web

Boligbygget er under utvikling i Oslo sentrum, hvor det åpner for nye perspektiver på det å skape attraktive leiligheter med private rom – inne og ute – i en tett og kompleks bymessig kontekst.

Prosjektet inneholder 48 leiligheter fordelt på to bygg på henholdsvis fire og seks etasjer. Begge byggene er tegnet og organisert slik at alle leilighetene har gode dagslysforhold og usjenerte balkonger, som skaper et nært samspill mellom inne og ute. En kontakt med omgivelsene som særlig kommer til uttrykk i de øverste leilighetene med takterrasser.

Med sin sentrale beliggenhet i Oslo er prosjektet nøye avstemt til den tette og komplekse bymessige konteksten. Begge bygningene har derfor en privat side som vender mot et indre gårdsrom i sørvest. Et intimt rekreasjonsmiljø som understøttes av fasadene kledd i ikke-brennbart treverk. Mot gaten og det offentlige byrommet er fasadene kledd i murstein med vindusrammer og detaljer i bronse.

Det er et boligbygg med sans for godt håndverk, robuste materialer og, ikke minst, det levde liv. Parkering er derfor fjernet fra gateplanet til under jorden, hvor parkeringskjelleren er forbundet med det eksisterende underjordiske parkeringsanlegget på nabotomten. Adkomsten til bygget blir dermed fri for biler.

Vil du vite mer?