Fredensborgveien 24

Arkitektur avstemt en tett bymessig kontekst

Beliggenhet
Oslo, Norge
Byggherre
Fredensborg Bolig
Størrelse
4.600 m2
Oppdrag
Vinnende forslag i parallelloppgave 2017
Status
Oppført i 2021
Arkitekt
AART
Viktor Johansen
Landskapsarkitekt
Bar Bakke Landskapsarkitekter
Fredensborgv 24 10

Boligbygget på Fredensborgveien 24 i Oslo sentrum åpner for nye perspektiver på det å skape attraktive leiligheter med private rom – inne og ute – i en tett og kompleks bymessig kontekst.

Samspill mellom inne og ute

Prosjektet inneholder 48 leiligheter fordelt på to bygg på henholdsvis fire og seks etasjer. Begge byggene er tegnet og organisert slik at alle leilighetene har gode dagslysforhold og usjenerte balkonger, som skaper et nært samspill mellom inne og ute. En kontakt med omgivelsene som særlig kommer til uttrykk i de øverste leilighetene med takterrasser.

Fredensborgv 24 05

Nøye avstemt til konteksten

Med sin sentrale beliggenhet i Oslo er prosjektet nøye avstemt til den tette og komplekse bymessige konteksten. Begge bygningene har derfor en privat side som vender mot et indre gårdsrom i sørvest. Et intimt rekreasjonsmiljø som understøttes av fasadene kledd i ikke-brennbart treverk. Mot gaten og det offentlige byrommet er fasadene kledd i murstein med vindusrammer og detaljer i bronse.

Fredensborgv 24 19
Fredensborgv 24 12
Fredensborgv 24 13
Det er et boligbygg med sans for godt håndverk, robuste materialer og et levde livet. Parkering fjernes derfor fra gateplan til undergrunn, hvor parkeringskjeller er tilknyttet eksisterende underjordisk parkeringsanlegg på nabotomten. Ankomst til bygget er dermed bilfri.

Vil du vite mer?