Amediahuset

Historiske rammer om moderne mediekonsern

Beliggenhet
Oslo, Norge
Byggherre
Entra Eiendom
Størrelse
6 200 m2
Status
Oppført i 2019
Arkitekt
AART
Akersgate 34 36 AART web front 02

Amediahuset samler ikke bare Norges nest største mediekonserns Oslo-aktiviteter. Det tilføyer også et nytt kapittel i den mest betydningsfulle avisgaten i sentrum av hovedstaden. Den bevaringsverdige bygningen i Akersgata 34 har nemlig tidligere huset de norske avisene Verdens Gang og Tidens Tegn.

Gir bevaringsverdig bygning nytt liv

Etter en grundig oppussing – innvendig og utvendig – har bygningen fått tilføyd en tilbaketrukket åttende etasje, mens nabobygningen er revet og erstattet av en ny bygning på syv etasjer. Forbindelsen mellom de to bygningene er tett, og sammen danner de i dag rammen om Amedias mange aktiviteter i og rundt Oslo.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 11 web
Amediahuset skal bli et felles samlingssted for hele virksomheten. Det skal bli et felles kunnskapstorg, hvor vi sammen kan utvikle og styrke selskapet vårt.
Are Stokstadn / Konsernsjef for Amedia
Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 13 web
Bygningen rommer både historier og tradisjoner – og innenfor disse rammene skal vi skape fremtiden.
Are Stokstadn / Konsernsjef for Amedia
Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 12 web

Åpner seg mot byen

Samspillet med bylivet har høy prioritet, og derfor er det et åpent og lyst kafémiljø i første etasje. Bygningen åpner seg også i høyden, der en takterrasse gir ansatte muligheten til å nyte utsikten utover byen og de grønne takflatene, der bergknapp og bikuber gir bygningen en avslappende og bærekraftig atmosfære.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 07 web

Breeam-sertifisert

Bærekraft er høyt prioritert, og bygningen er blant annet Breeam-sertifisert med karakteren «very good». Sist, men ikke minst, er bygningen behandlet slik at den nye bygningens lyse kalksteinsfasade står i karakteristisk kontrast til den mørke, polerte funkisfasaden og samspiller nydelig med de omkringliggende bygningene fra forskjellige tiår.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 06 web

Vil du vite mer?