Udlændingestyrelsen

Bygger på en dyp demokratisk bevissthet

Beliggenhet
Næstved, Danmark
Byggherre
Bygningsstyrelsen
Størrelse
9.900 kvm
Oppdrag
Vinnende forslag i OPS-konkurranse i 2017
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Ingeniør
Arne Elkjær
Entreprenør
A. Enggaard
Naestved 20201007 TH 0108 H

Det danske utlendingsdirektoratets nye hovedkontor stammer fra en dyp demokratisk bevissthet. Det er skapt for å styrke samarbeidet blant etatens ansatte og møte de besøkende i borgerservicesenteret med stor verdighet – det hele i vakkert samspill med Næstved sentrum.

Fordeler sig i tre atriumhuse

Kontorlandskapet med sine fem etasjer har 360 graders utsikt over byen. Spesielt for kontorlandskapet er måten det er delt opp i tre sammenkoblede atriumhus på, med stor åpenhet på tvers av funksjoner og etasjer. På den måten skapes et lyst og levende arbeidsmiljø. Et arbeidsmiljø med en fin balanse mellom kunnskapsdeling og faglig fordypning, hvor arbeidsplassene ligger langs fasaden i hver etasje, mens møterom, fleksirom, kafeer og sirkulasjonsområder ligger ut mot atriene.

Naestved 20201007 TH 0517

Mens kontorlandskapet er beregnet til å dele kunnskap og fordype seg faglig, er borgerservicesenteret i første etasje utformet for å møte de besøkende med verdighet. Det skjer gjennom en intuitiv veifinning som gir rom for diskresjon og respekt for besøkendes livssituasjon. Verdigheten kommer også til uttrykk på et mer klassisk, arkitektonisk vis ved hjelp av ærlige, varme materialer – både innvendig og utvendig.

Naestved 20201007 TH 0294

På den store skalaen er hovedkontoret nedskalert til tre atriumshus, som er forskjøvet i forhold til hverandre og sammen har en skulpturell kvalitet i fin balanse mellom det menneskelige og det monumentale – vakkert, solid og presis – og hvor arkitekturen uttrykker utlendingsdirektoratets myndighet på en subtilt underforstått måte.

Naestved 20201007 TH 0037 H

Vil du vite mer?

Karsten Sinning
Partner / Markedsansvarlig Vest / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04