SUN-AIR Aviation Group HQ

Et åpent og ikonisk hovedkontor

Beliggenhet
Billund, Danmark
Byggherre
SUN-AIR Aviation Group
Størrelse
1.000 kvm
Status
Oppført i 2018
Oppdrag
Privat oppdrag i 2015
Arkitekt
AART
Ingeniør
Triconsult
Totalentreprenør
Ove Larsen
Sun Air HQ AART 09 Low

Himmelen og hangaren har inspirert utformingen av SUN-AIR Aviation Groups nye hovedkontor i Billund lufthavn. Resultatet er et åpent og ikonisk hovedkontor for det danske, familieeide flyselskapet.

Bringer himlen ned i bygningen

SUN-AIR Aviation Group opererer i de høyere luftlag, så hvorfor ikke bringe himmelen ned til organisasjonen deres? Det er tanken bak det nye hovedkontoret, som med inspirasjon fra himmelen åpner organisasjonen innvendig, og utvendig setter det en sterk signatur på lufthavnslandskapet. Uttrykket er både enkelt og ekspressivt. For eksempel er hovedkontoret innrammet av en stor takflate kledd i aluminium, som omslutter de fem etasjene. Formen og forskjøvne linjene fortolker de omkringliggende hangarene.

Sun Air HQ AART 15 Low

Afspejler de højere luftlag

Den perforerte fasaden, der skyformasjoner hentyder til SUN-AIR Aviation Groups arbeid i luften. Den perforerte fasaden er dessuten utformet slik at den fungerer som solavskjerming i sommerhalvåret, mens i vinterhalvåret, når solen står lavt på himmelen, skaper den et diffust, blendfritt lysinnfall i kontorlokalene. I utformingen av hovedkontoret går dermed et sunt og stimulerende arbeidsmiljø hånd i hånd med tanken om å markere SUN-AIR Aviation Group i det omkringliggende lufthavnslandskapet.

Sun Air HQ AART 06 Low

En åben og moderne organisation

Det nye hovedkontoret oppfyller SUN-AIR Aviation Groups mangeårige ønske om å samle de administrative ansatte i Billund på ett sted – som en åpen og moderne organisasjon med et nært samspill mellom de forskjellige avdelingene. Innvendig har hovedkontoret derfor et åpent kontormiljø, hvor en sentral trapp forbinder de fem etasjene, mens glassvegger skaper visuell kontakt i hver etasje. På grunnplanet er det en vestibyle og et utstillingsområde med flyselskapets historie, mens de øvre etasjene danner ramme om åpne kontorområder kombinert med mindre cellekontorer.

Sun Air HQ AART 08 Low
Vi opplever allerede fordelene ved å være samlet under samme tak. Det skaper synergi og motiverer til samarbeid. i tillegg har vi fått utsikt over innflyvningen til lufthavnen, noe som skaper en spesiell stemning både for våre ansatte og besøkende.
Kristoffer Sundberg / CEO i SUN-AIR Aviation Group
Sun Air HQ AART 13 Low

Vil du vite mer?