Scandinavian Center Aarhus

Fra bedrift til ungdomsboliger

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Byggherre
CASA
Størrelse
11.000 kvm
Oppdrag
Privat oppdrag i 2016
Status
Oppført i 2018
Arkitekt
AART
Ingeniør
Niras
Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 3

Ombyggingen av Scandinavian Center Aarhus åpner for nye perspektiver på utviklingen av attraktive boliger i sentrum av Århus. Det gjøres ved å konvertere kongressenterets tidligere kontorlokaler til delevennlige boliger rettet mot unge.

Føjer nyt liv til området

Århus tiltrekker seg stadig flere unge, som trenger et sted å bo når de starter på sine nye liv som studenter. Og med en beliggenhet like ved byens kafé- og natteliv er Scandinavian Center Aarhus en ideell adresse. Kongressenteret ble aldri den suksessen som kommunen håpet, og med ombyggingen til delevennlige ungdomsboliger tilføres området derfor nytt liv.

Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 2

Lys, luft og lyskunst

Ombyggingen omfatter 133 boliger, som varierer fra 60 til 120 kvadratmeter og til sammen utgjør 11 000 kvadratmeter. Lys og luft er høy prioritet i boligenes planløsning, og alle har utgang til private balkonger. Adkomsten til boligene skjer via en svalgang rundt et indre gårdsrommiljø, som inviterer til sosialt samvær og belyses av integrert lyskunst om kvelden.

Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 1
AART har spilt en sentral rolle i ombyggingen av Scandinavian Center Aarhus. Med sin forståelse for kompleksiteten som ligger i å jobbe med eksisterende elementbygg, er AART blitt innlemmet i prosjektorganisasjonen som en konstruktiv samarbeidspartner med høy teknisk faglighet.
Brian Popp / Avdelingssjef for Renovering i CASA
Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 4

Vil du vite mer?

Mikkel Seier Christoffersen
Assosiert partner / Faglig leder AART Transformasjon / Konstruktør / Arkitekt MAA
Aarhus
msc@aart.dk
+45 25 59 55 29