Byens Hus

Samler en hel bydel

Beliggenhet
København / Danmark
Byggherre
By & Havn
Prosjektudvikler
KPC
Størrelse
11 400 m2
Oppdrag
Vinnerforslag i prosjektkonkurranse i 2019
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Byens hus interioer

Byens Hus oppfyller By & Havns visjon om å samle en bydels fellesfunksjoner i ett samlet hus, slik at det oppstår nye muligheter for aktiviteter og møter mellom mennesker i alle aldre.

Hjertet i Ørestad Syd

Med beliggenhet tett ved Asger Jorns plass og en av Naturpark Amagers kommende hovedinnganger blir Byens Hus – i kombinasjon med en barnehage og et boligbygg – hjertet i Ørestad Syd. Det blir et hus der nye muligheter oppstår når forskjellige funksjoner samles på ett sted, samtidig som får tett tilknytning til det offentlige rom. Alt med sikte på å skape et sted som ikke bare vil fungere som et hus for beboerne, men også som et moderne og allsidig kulturhus for hele bydelen.

Byens Hus AART Kbh web 01

Et terrassert bylandskap

Byens Hus bygger på ideen om å skape en terrassert by. Resultatet er et hus som stiger opp av bygulvet som en vertikal fortolkning av livet i byen. Et hus som med sine mange terrasser og forskyvninger i fasaden fremstår som variert og levende – på alle nivåer fra nederst til øverst. Dertil er murstein det gjennomgående fasadematerialet, noe som bidrar til å skape et uttrykk som harmonerer med stedet og ideen om en landskapelig bearbeidet bygningsmasse.

Byens hus fra Faelleden
Byens Hus bygger på en visjon om å gi mennesker i alle aldre rike muligheter til å dyrke forskjellige fellesskap og fritidsaktiviteter. Konseptet er derfor et hus der livet er attraksjonsverdien, og der livet i huset tegner formen i nært forhold til omgivelsene.
Pernille Stahlschmidt Tørning / Arkitekt og avdelingsleder i København

Vil du vite mer?

Nanna Flintholm
Group partner / Leder af AART+ / Arkitekt MAA
København
nfl@aart.dk
+45 41 96 35 42