Naturcenter Hindsgavl

Inspirerer til friluftsliv og fellesskap

Beliggenhet
Middelfart, Danmark
Byggherre
Middelfart Kommune
Størrelse
450 kvm
Oppdrag
Vinnende forslag i prosjektkonkurranse i 2010
Status
Oppført i 2012
Arkitekt
AART
Ingeniør
Rønslev Andersen
Hederspriser
Middelfart Kommunes Arkitekturpris
Isover Best of Energy Efficiency Award
Naturcenter Hindsgavl Middelfart AART 9

Natursenter Hindsgavl inspirerer til friluftsliv og fellesskap i Hindsgavl dyrehage. Som en ramme for naturskjønne opplevelser nærmest vokser natursenteret opp av bakkelandskapet og er det første natursenteret i Danmark som er oppført som passivhus.

Vokser ud af landskabet

Natursenter Hindsgavls nære kontakt med landskapet kommer til uttrykk i de store vinduspartiene, de mange terrassene og bruken av naturmaterialer som visker ut grensen mellom inne og ute. I tillegg stiger natursenteret opp av bakkelandskapet, med direkte adkomst til det gresskledde taket, som fungerer som utsiktspunkt over dyrehagens rike naturliv. Med sine åpne rom og funksjoner gir natursenteret muligheter for varierte aktiviteter i både trygge og mer utfordrende omgivelser, enten det er morgen eller kveld, sommer eller vinter.

Naturcenter Hindsgavl Middelfart AART 12

Hæver barren for bæredygtigt byggeri

I tråd med de naturskjønne omgivelsene er natursenteret utviklet som et fyrtårnsprosjekt innen bærekraftig bygging. Det er et resultat av et tett samarbeid med Middelfart kommune og er oppført som Danmarks første natursenter som overholder kravene til passivhusbygging. Energiforbruket er derfor betydelig redusert ved å orientere og utforme natursenteret i forhold til det lokale klimaet ved for eksempel å benytte de store overhengene som solavskjerming, som både beskytter mot og drar nytte av solvarmen.

Naturcenter Hindsgavl Middelfart AART 5

Vil du vite mer?