Meierihøjen

Moderne boliger med historiske referanser

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Størrelse
8.500 kvm + 2.500 kvm kælder
Byggherre
Mogens de Linde
Akkvisition
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Landskap
Ingeniør
MOE
Mejerihoejen AART 04 Low

Med Meierihøjen i Aarhus blir en historisk meieritomt omgjort til 112 moderne boliger med plass til livet. For beliggende på Katrinebjerg - en blandet bydel i rask utvikling nær studier, parker og sentrum - tilbyr beliggenheten unike muligheter til å skape et boligbygg som peker på både fremtidens behov og historien.

Historisk meieri som inspirasjon

Meierihøjen tar navnet sitt fra det historiske meieriet, som opprinnelig lå på stedet og som i årene etter andre verdenskrig forsynte både folk fra Aarhus og de amerikanske troppene i Vest -Tyskland med melk. Denne unike historien vil gjentas i Mejerhøjens arkitektoniske uttrykk i form av gule murstein med hvite og brunlige nyanser, muret på tradisjonelt vis.. Det taggete taket henter også inspirasjon fra den gamle produksjonshallen, som fremdeles ligger på det gamle meieriområdet.

Mejerihoejen AART 18 H

Plass til livet

Meierihøjen er en del av Aarhus Kommunes utviklingsplaner for Katrinebjerg, som skal gjøre det gamle industriområdet til en blandet bydel med både bolig, studie, næringsliv og kaféliv. Bygget vil bestå av to boligblokker med totalt 112 leiligheter, hvorav 95 er eierleiligheter og 17 er kommunale boliger. På gateplan skal en kafé sammen med de grønne gårdhagene og et fellestorg invitere beboerne og forbipasserende til spontane møter på kryss og tvers, slik at det oppstår liv i og rundt bygningene. Alle leilighetene vil inneholde en eller flere balkonger med sikte på å gi beboerne plass til å nyte både privatliv og friluftsliv.

Mejerihoejen AART 16 Low
Mejerihoejen AART 08 Low
Mejerihoejen AART 10 Low
Vil du vide mere?
Karsten Sinning
Partner / Markedsansvarlig Vest / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04