Kronløbsøen

Gir rom for alle havnens livsformer

Beliggenhet
København, Danmark
Byggherre
By & Havn
Størrelse
34.500 kvm
Konkurranse
Konkurranseforslag i prekvalifisert konkurranse i 2016
Status
Ikke realisert
Totalrådgiver
Arup
Arkitekt
AART
Tredje Natur
160611 Courtyard

Kronløbsøen i Københavns Nordhavn innfrir visjonen om å skape et unikt bymiljø, som gir rom for alle havnens livsformer – svømmende, seilende, lekende, fiskende, løpende og promenerende i balansen mellom det monolitiske og det menneskelige.

Liv, skala og historie

Etableringen av Kronløbsøen rommer et enestående potensiale for å sette nye standarder for byutviklingen langs vannet i København. Prosjektforslaget omfavner dette gjennom forståelse for, og innlevelse - i havnens liv, skala og historie. Resultatet er en relasjonell og homogen bebyggelsesstruktur, som gir liv og form til alle de kvalitetene som kun eksisterer ved vannet.

Lommevandrum
Med våres forslag til Kronløbsøen styrker vi ikke alene beboernes velvære. Vi tilføyer også en klar identitet til bydelen – her bor man ikke bare ved vannet, men med vannet.
Mads Nygaard / Partner i AART

Åtte porøse monolitter

Strukturen utgjøres av åtte porøse monolitter, som defineres av forbindelser, utsyn og mikroklima, hvilket skaper optimale forhold for boliger og byrom med utgangspunkt i en menneskelig skala. Kort sagt, en bydel som optimalt forstår å utnytte sitt særegne sted, og som orkestrerer det gode byliv med klare forbindelser, arkitektoniske kvaliteter, fantastiske byrom, aktivitet og utfoldelse - med vannet.

Balcony Final
1 50 Kronlobsoen

Vil du vide mere?

Mads Nygaard
Group partner / Arkitekt MAA
Aarhus
mny@aart.dk
+45 26 79 84 86