Køge Kyst

Hyller havnens liv og historie

Beliggenhet
Køge, Danmark
Byggherre
KPC
Arkitekt
AART
Koge Kyst AART 2 Low

Visjonen har vært ambisiøs fra begynnelsen: å skape et boligbygg som spiller sammen med omgivelsene, og samtidig skiller seg ut fra mengden. For beliggende på Søndre Havn mellom strand, natur og havn, og med utsikt til både moderne boliger og den gamle middelalderby, rommer lokasjonen unike muligheter for å skape en boligkarré som både hyller havnen, og historien.

Felles grobunn

Ambisjonen innfris blant annet med hjelp fra en tenketank med eksperter i byliv og boligformer – heriblant våres egne antropologer – som fra begynnelsen har gitt input til designet av karréen, hvor det har vært særlig fokus på kvalitet, bærekraft og fellesskap. Dette har gitt unike innsikter, som har gitt prosjektet en felles grobunn å bygge på, hvilket direkte avspeiles i huset. For eksempel kommer ønsket om å gjenfinne havnens karakter til uttrykk i den pakkhus-inspirerte arkitekturen.

Koge Kyst AART 3 Low

Bærekrafig sertifisert arkitektur

Boligkarréen er designet til å innfri kravene til DGNB Guld.

Naboskap og fellesskap

Boligkarréen er utviklet så den fremstår fin og enkel, med cirka 85 leiligheter fra 50 til 130 kvm. Den vil danne ramme for naboskap og fellesskap samtidig med å gi plass til privatlivet. Det kommer blant annet til uttrykk i felles fasiliteter som en stor felles takterrasse, mens gårdsrommene blir innredet med orangeri og varierende oppholdsområder. Samtidig ønsker man at arkitekturen skal invitere til opphold og små møder. For eksempel er svalegangene med vilje gjort såpass store, at de også kan brukes som oppholdsarealer.

Koge Kyst Birdview AART Low

Vil du vide mere?

Nanna Flintholm
Group partner / Leder af AART+ / Arkitekt MAA
København
nfl@aart.dk
+45 41 96 35 42