Hovedkontor for Borregaard

Hovedkontor for Borregaard

Beliggenhet
Sarpsborg, Norge
Byggherre
Borregaard
Størrelse
3 200 kvm
Oppdrag
Privat opdrag 2013
Status
Opført 2015
Arkitekt
AART
Borregaard AART Oslo web 04

Som et av verdens ledende bioraffinerier jobber Borregaard strategisk med å dele og utvikle kunnskap innenfor bærekraft. Det nye hovedkontoret i Sarpsborg er derfor designet ut fra tanken om at ideer oppstår, tanker brytes og kunnskap utvikles i møtet mellom mennesker.

Designet til å dele og utvikle kunnskap

Hovedkontoret gir plass til Borregaards toppledelse, samt 100 av bedriftens totalt 1700 ansatte. Det er et hus designet til å dele og utvikle kunnskap. Du opplever dette så snart du kommer inn i foajeen, hvor et atrium åpner opp til kjernen i huset og skaper et sosialt tyngdepunkt på tvers av etasjer og funksjoner. Fra foajeen er det også fritt utsyn til møterommene i tre, som fungerer som skulpturelle elementer i rommet og refererer til tømmer som Borregaards bærekraftige råstoff.

Borregaard AART Oslo web 05
Borregaard AART Oslo web 01
Borregaard AART Oslo web 03

Energieffektive løsninger er integrert i det arkitektoniske uttrykket

For å støtte Borregaards bærekraftige holdning, er hovedkontoret basert på et helhetlig prinsipp, hvor energieffektive løsninger integreres i det overordnede, arkitektoniske uttrykket. Det har resultert i en kompakt bygningskropp for å sikre et optimalt forhold mellom minimalt overflateareal og maksimalt volum. Det langstrakte atriet trekker også dagslys dypt inn i huset og minimerer behovet for kunstig belysning, mens den pikselerte fasadestrukturen skaper et lekent lysspill i løpet av dagen og året.

Borregaard AART Oslo web 09

Vil du vide mere?