Hotel Scandic Aarhus City

Forbinder 150 års byhistorie

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Byggherre
A. Enggaard
Norcap
Størrelse
18.000 kvm
Oppdrag
Privat oppdrag i 2010
Status
Oppført i 2012
Arkitekt
AART
Indretningsarkitekt
Bønnelycke
Krook & Tjäder
Ingeniør
MOE
Hotel Scandic Aarhus City Aarhus Scandic Aarhus 7

Hotel Scandic Aarhus City samler 150 års byhistorie ved å integrere en av byens best bevarte fasader som et karakteristisk, arkitektonisk element. Hotellet gjenspeiler de historiske bygninger i sentrum, samtidig som det tilfører sentrum en moderne, arkitektonisk status. Med sine lyse fasadebånd lyser hotellet opp i bybildet, mens fasadens jordbrune fargetoner går i dialog med de omkringliggende karréer.

Formidler den sentrale byhistorie

Som en moderne tolkning av de vakre karréer fører hotellet byhistorien videre, men i kraft av det strenge formspråket skaper det også et spenningsfelt mellom nytt og gammelt. Et spenningsfelt som kommer til uttrykk i den historiske fasaden mot Østergade, som er bevart og integrert som en del av hotellets karakter. På denne måten kombinerer hotellet byhistorien med moderne hotell-, restaurant- og forretningsfasiliteter, hvor besøkende kan oppleve historien i møtet mellom fortid og nåtid.

Hotel Scandic Aarhus City Aarhus Scandic Aarhus 8

Inneholder en rekke fasiliteter

Med sine 228 hotellrom er hotellet blant de største hoteller i Aarhus. Det er organisert som en femetasjes bygning med en tilbaketrukket toppetasje. Første etasje er innredet med spesialdesignede møbler, og har en åpen foajé og et stort utvalg av fasiliteter som konferanserom, butikker og en restaurant. I tillegg kommer den omfattende glassfasaden som eksponerer etasjens liv, aktivitet og interiør for byrommet.

Hotel Scandic Aarhus City Aarhus Scandic Aarhus 1

Ambisjoner for bærekraft

Sist, men ikke minst har hotellet integrert flere bærekraftige tiltak. For eksempel produserer solcelleanlegget på taket 90 prosent av strømmen som brukes på hotellrommene.. Med et konferanseområde fritt tilgjengelig for bevegelseshemmede og 22 handikapvennlige hotellrom, er hotellet også designet som et av Danmarks mest tilgjengelige hoteller. Og så har hotellet sine egne bikuber på taket, slik at gjestene kan nyte fersk, kortreist honning hver dag.

Hotel Scandic Aarhus City Aarhus Scandic Aarhus 3

Vil du vide mere?