Glasmuseet Ebeltoft

Formidler glasskunstens vidunderlige verden

Beliggenhet
Ebeltoft, Danmark
Byggherre
Glasmuseet Ebeltoft
Størrelse
-
Oppdrag
Vinnende forslag i prosjektkonkurranse i 2017
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 2

Utvidelsen av Glasmuseet Ebeltoft åpner ikke bare museet mot omgivelsene. Det skaper også helt nye muligheter til å formidle glasskunstens vidunderlige verden og posisjonere museet som et dynamisk senter for internasjonale kunstnere.

Føjes et nyt kapitel til museets fortælling

Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft presentert moderne glasskunst i verdensklasse. Først i den staselige Toldboden fra 1921, og fra 2006 også i en moderne fløy. Med den nye utvidelsen legges det til et nytt kapittel i museets fortelling om glasskunstens verden. Med respekt for museets historie tilpasser utvidelsen seg de eksisterende bygningene. Den knytter bygningene sammen og samler museet i et sirkulært hovedgrep, som tilfører en ny identitet til museet og åpner det inviterende mot omgivelsene.

Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 3

Får et svævende udsigtspunkt

Det bærende elementet er takskiven, som er formet som en sirkel og kledd i glass. Takskivens passive, solavskjermende egenskaper gjør det mulig å utføre utvidelsen med én stor glassfasade, så det utvidede museet får et lett og transparent uttrykk. Museumshagen og Toldboden kan ses gjennom utvidelsen. Dens lette glasstruktur gir en opplevelse av takskiven som et skulpturelt, svevende element. Et element som til og med blir et unikt utsiktspunkt, der gjester kan nyte utsikten over Ebeltoftviken.

Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 8

Giver helt nye muligheder

Utvidelsen kobler de eksisterende bygningene sammen via en transparent glassgang, som skaper en enkel og elegant romsekvens med helt nye muligheter for formidling av glasskunsten fra nye utstillingsarealer til fleksible foredragssaler og publikumsfasiliteter knyttet til verksteder i bruk. I tillegg finnes det overnattingsmuligheter i tilknytning til verkstedene, noe som styrker museets posisjon som et levende sentrum for internasjonale glasskunstnere.

Stueplan 1 200

Vil du vite mer?