Filmby Aarhus

Danmarks største klynge av digitale, visuelle bedrifter

Beliggenhet
Aarhus, Danmark
Byggherre
Filmby Aarhus
Størrelse
4.400 kvm
Oppdrag
Vinnende forslag i 2015 anbudskonkurranse
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Landskapsarkitekt
SLA
Ingeniør
Rambøll
Konsulent
Kvorning
Filmby Aarhus Aarhus AART 2

Utvidelsen ikke bare gjør Filmby Aarhus til Danmarks største klynge av digitale visuelle bedrifter. Den vender også vrangen ut på filmbyen og skaper et byrom av internasjonalt format – formet av morgendagens digitale muligheter.

Lek med byrommet, og skap en bygning med rom for innovasjon og inspirasjon for bedrifter innen den digitale visuelle bransjen. Det er visjonen for utvidelsen av Filmby Aarhus på Sydhavnen i Århus, hvor en ny bygning legger til ytterligere 4400 kvadratmeter på den eksisterende filmbyen, mens et nytt byrom vender vrangen ut på filmbyen og inviterer til lek og læring, bevegelse og fordypning – det hele satt i scene av morgendagens digitale muligheter.

Som kreativt kraftsentrum for film- og medieproduksjon rommer Filmby Aarhus to filmstudioer og over 80 mediebedrifter. Filmbyen er en vesentlig drivkraft for film- og medieproduksjonen, ikke bare i Jylland, men i hele Danmark, og det nye bygget er derfor utformet for å imøtekomme fremtidens muligheter innen film- og medieverdenen. Det er utformet til å gå i dialog med den eksisterende delen av filmbyen og skape synergi på tvers av de mange funksjonene og kontorlokalene. Med den nye bygget vil filmbyen enda mer stå frem som et sted som inviterer til innovasjon, samarbeid og kreativitet innen den digitale visuelle bransjen.

Men utvidelsen gjør Filmby Aarhus til noe mer og annet enn et sted for film- og mediefolk. Det blir et sted for alle innbyggerne og besøkende i Århus. Med et nytt offentlig byrom vil filmbyen nå ut til omgivelsene og bli en ny destinasjon i byen, der unge som eldre kan leke seg til kunnskap om den digitale verdens mange muligheter. Det skjer via en rekke interaktive kunstinstallasjoner. Som eksempel kan nevnes The Wind, hvor vinden omdannes til levende lysformasjoner i byrommets belegning, The River, hvor bølger av lys strømmer ned trappen til havnen, og The Gallery, hvor den nye bygningen lyses opp og forventes å bli Europas største filmlerret med mulighet til å vise film av både lokale og internasjonale talenter.

Vil du vite mer?

Karsten Sinning
Assosiert / Teamleder / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04