Fargerli Skole

Et mangfold af aktivitetsmuligheter inne og ute

Beliggenhet
Larvik, Norge
Byggherre
Larvik Kommune
Størrelse
12 500 m2
Oppdrag
Vinnende forslag i prekvalifisert prosjektkonkurranse i 2014
Status
Færdigbygget i 2016
Arkitekt
AART
Nordic
Landskapsarkitekt
Bjørbekk & Lindheim
Entreprenør
Hent
Larvik Fargerli Skole Oslo AART 11 web

Ved å dele opp klassetrinnene og samle hele skolen i et felles hjerterom gir arkitekturen form til en jevn og trygg skolegang for alle elever. Samtidig skapes det en mengde aktivitetsmuligheter – både inne og ute – hvor elevene kan møtes i fellesskap og samle energi til ny læring gjennom hele dagen.

Blant Norges største barneskoler

Fagerli skole ligger i naturskjønne omgivelser ved foten av fjellet i Larvik. Med sine 12 500 kvadratmeter er den blant Norges største barneskoler med fire klasser på hvert trinn fra første til syvende klasse. Klassetrinnene er fordelt i en komposisjon av kvadratiske bygninger, som stråler fra et indre fellestorg ut mot et aktivitetslandskap. Foruten klassetrinnene inneholder skolen en barnehage, et familiesenter og en flerbrukshall. Skolen fremstår derfor som et mangfoldig læringsmiljø, som oser av læring og aktivitet – både inne og ute.

Larvik Fargerli Skole Oslo AART 08 web

Fellestorg i hjertet af skolen

Fellestorget ligger i hjertet av skolen og fungerer til daglig som et uformelt rom som motiverer til fellesskap, fordypning og kulturelle opplevelser. Som skolens midtpunkt skaper rommet visuell kontakt på tvers av etasjer og klassetrinn og knytter således skolen sammen til én sosial helhet. Samtidig fungerer rommet som en flerfunksjonell plattform med en mengde nisjer og platåer, som alle stimulerer elevenes lyst til å møtes.

Larvik Fargerli Skole Oslo AART 23 web

Vil du vite mer?