Danmarks Rostadion

Et rostadion i internasjonal særklasse

Beliggenhet
Bagsværd, Danmark
Byggherre
Fonden Danmarks Rostadion
Størrelse
2.000 kvm
Status
Under utvikling
Oppdrag
Vinnende forslag i prosjektkonkurranse i 2017
Arkitekt
AART
E+E Arkitekter
Landskapsarkitekt
LIW-planning
Ingeniør
Viggo Madsen
Rostadion baadhal konk AART

Danmarks rostadion ved Bagsværd Sø oppfyller visjonen om å skape et rostadion i internasjonal særklasse, hvor eliten møter bredden, og rosportens klassiske disipliner møter andre former for idrett i balansen mellom innsjøen og skogen. Det strekker seg langs Bagsværd Sø og inneholder et rosenter og et trenings- og konkurranseanlegg med dommertårn og tribuner.

Rosenteret utgjør midtpunktet for rostadionets allsidige aktiviteter. I stedet for å være nedgravd i landskapet er rosenteret bygget opp fra båthallens gitterstruktur til et transparent hus kledd i treverk. Samtidig trekkes overgangen mellom vannet og skogen helt inn i rosenteret. Skråningen mot innsjøen flyter dermed tvers gjennom huset og utfordrer den romlige opplevelsen med varierende høyder og konstante innblikk inn i skogen og utover vannet.

Rostadion sø konk AART

I tillegg til rosenteret bygges det også et dommertårn. Tårnet er inspirert av innsjøens horisontalitet og skogens vertikalitet og fremstår som en skulpturell trekonstruksjon. Fasadens vertikale trelameller hentyder til rosenteret og gir det et oppadstrebende uttrykk som kontrast til tribunenes langstrakte linjer. Materialene og de enkle formene gjør at tårnet er tilpasset omgivelsene, men samtidig skiller seg fra dem, slik at det oppleves som et visuelt siktemerke sett fra innsjøen. I tillegg er det integrert en klatrevegg og en ribbevegg til utendørs trening på skogsiden av tårnet. Sammen med den overdekkede terrassen gjør det tårnet til en ideell utfluktsmulighet for besøkende av alle slag.

Rostadion tribune konk AART
Roing, kano og kajakk er idrettsgrener der Danmark er blant de beste i verden. I dag feirer vi en stor milepæl i et felles og mangeårig ønske om nye, unike fasiliteter til både breddeidretten og elitemiljøet.
Frank Jensen / Overborgmester i Københavns kommune og formann for Team Danmark
Rostadion rocenter konk AART
Vil du vite mer?
Martin Gertsen
Associeret partner / Teamleder / Konstruktør
Aarhus
mge@aart.dk
+45 41 96 35 11