Butikstorvet

Billunds nye samlingssted

Beliggenhet
Billund, Danmark
Byggherre
Kirkbi
Størrelse
10.000 kvm
Status
Oppført i 2021
Oppdrag
Privat oppdrag i 2017
Arkitekt
AART
Landskapsarkitekt
Gustin Landskab
Ingeniør
Sweco
Billund Torv Martin Schubert 01 Low

Butikker, kontorer, leiligheter, bynatur og lekeløype. Disse blir de bærende elementene i Billunds nye butikktorg, som sammen med resten av sentrum skal skape rammer om attraktive handleopplevelser og et spennende arbeids- og hverdagsliv for både innbyggere og besøkende.

Det nye butikktorget skal gjøre sentrum til et naturlig samlingssted for innbyggere og besøkende når det etter planen står ferdig som nabo til LEGO House på høsten 2020. Planen er at Butikstorvet skal huse seks bygninger med til sammen ca. 4500 kvadratmeter til butikker og kontorer og ca. 20 attraktive eier- og utleieleiligheter. Med utgangspunkt i Billund Byvision, som støtter byens egenart som Barnas Hovedstad, hvor lek, læring og kreativitet er i sentrum, blir det anlagt grønn bynatur mellom bygningene. Visjonens kreative lekeløype, Playline, og en forlengelse av Billund-bekken fra LEGO House blir de bærende rekreasjonselementene.

Billund Torv Martin Schubert 02 Low

I grunnetasjen vil Butikstorvet ha en blanding av butikker, som sammen med resten av sentrum skal skape helt nye muligheter for attraktive og varierte shopping-opplevelser. I tillegg til butikkene og kontorene vil det bli oppført ca. seks moderne eierleiligheter og fjorten utleieleiligheter i de øverste etasjene av de seks bygningene. Leilighetene vil variere i størrelser fra ca. 95 kvm til 160 kvm. Butikstorvet får dessuten tilgang til parkeringsplasser under jorden, så det skapes mer plass på Butikstorvet, og parkeringsplasser over jorden.

Billund Torv Martin Schubert 03 Low

The International Urban Project Award

Butikstorvet blev nomineret til The International Urban Project Award 2021 for at omdanne Billunds bymidte til et inkluderende og inspirerende byrum for såvel børn som ældre.

Billund Torv Martin Schubert 08 Low
Billund Torv Martin Schubert 07 Low

Vil du vide mere?

Henrik Hansen Bjerre
Projektleder / Arkitekt
Aarhus
hhb@aart.dk
+45 50 93 30 29