Bolig for Livet

Her går strømmåleren baklengs

Beliggenhet
Lystrup, Danmark
Byggherre
VKR Holding
Størrelse
200 kvm
Oppdrag
Privat oppdrag i 2005
Status
Oppført i 2008
Arkitekt
AART
Ingeniør
Esbensen Rådgivende Ingeniører
Ærespris
Bo Grøn Prisen
Green Good Design Award
Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 1

Bolig for livet er oppført som verdens første Active House. Det er et hus hvor strømmåleren går baklengs og energi, miljø og inneklima utfyller hverandre for å skape de beste rammene for både miljø og mennesker.

En fordel for miljøet

Solfangere, solceller, varmepumper og flere innovative løsninger bidrar til at huset produserer mer energi enn det bruker. Med et forventet energioverskudd på 9 kWh / m2 / år, tar det 35 år å produsere samme mengde energi som ble brukt til å produsere husets bygningsmaterialer. Bolig for livet er dermed utformet for å gi mer til miljøet enn den tar.

Bolig for Livet Aarhus AART Snitdiagram uden tekst

Bærekraftig fra ytterst til innerst

Huset er bygget på massive trekonstruksjoner, og fasaden er kledd med naturskifer, mens gulvflisene består av mosaikk av resirkulert glass, og vinduene bruker energisparende glassteknologi. I tillegg utgjøres 40 prosent av husets grunnareal av vinduer, som er det dobbelte av arealet sammenlignet med et tradisjonelt enfamiliehus.

Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 2

Sunt inneklima

På denne måten reduserer huset ikke bare energiforbruket. Det forbedrer også inneklimaet og øker brukernes velvære. Lys og ventilasjon er viktige faktorer når det gjelder komfort og helse. Derfor utnytter huset dagslyset fullt ut, og der er også integrerte sensorer som måler varme, fuktighet og CO2 i alle rom. I tillegg er fasaden automatisk og tilpasser seg årstiden og trekker frisk luft inn i huset.

Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 6
Utviklingen innen lavenergihus har kommet langt med Bolig for livet. Huset er flott utført i designet og gir inspirasjon til både nybygde hus og til boliger som står overfor renovering.
Erik Rimmer / Sjefredaktør i Bo Bedre
50 015 BFL 008 H

Vil du vide mere?

Martin Gertsen
Associeret partner / Teamleder / Konstruktør
Aarhus
mge@aart.dk
+45 41 96 35 11