Bergstien 1

Moderne bygg i historiske omgivelser

Beliggenhet
Oslo, Norge
Byggherre
Thongård
Størrelse
18 400 m2
Status
Oppført i 2019
Totalentreprenør
J.I. Bygg
Projekttype
Nybygg
Ytelser
Arkitekttjenester
Bergstien AART OSLO 04 web

De nye byggene har fått opp til ni etasjer, men fotavtrykket til de nye byggene er likt det opprinnelige, noe som medfører at ingen av leilighetene er like. Fem av leilighetene har integrert utleieleilighet, og to av toppleilighetene har adkomst direkte fra parkeringskjeller. Fasadene er utført i tegl og puss med detaljer i brannhemmet trepanel.

Prosjektet forholder seg i det vesentlige til opprinnelig sykehusbygg og de byggegrenser og byggehøyder som fremkom av denne. Fasadene er utført i en kombinasjon av tegl og malt puss. Alle takflater som ikke opparbeides som terrasser er utført som grønne tak. Utenpåliggende balkonger har rekkverk i lakkert stål kombinert med spilefelter i tre. Balkonger i midtbygget som er integrert i fasaden har rekkverk i glass. Midtbygget gitt et annet uttrykk enn bena i «H»-en.

Midtbygget, som er inntrukket fra de omkringliggende gater og rom, er oppført i lys puss med integrerte balkonger, mens bena oppføres i tegl og med utenpåliggende balkonger. Fasadene på bena er gitt ulike uttrykk ettersom de forholder seg til gate eller gårdsrom/hage. Mot gatene er fasadene utformet uten utenpåliggende balkonger og med vinduer som hull i mur slik de tradisjonelle gatefasadene er i området. Mot gårdsrom og hage er fasadene utstyrt med enkle, sammenhengende utenpåliggende balkonger. Balkongene er utstyrt med skyvbare spilefelt i tre som beboerne selv kan plassere i ønsket posisjon i forhold til innsyn, utsikt, sol, innredning på balkongen etc..

Vil du vite mer?
Kristine Dave-Amundsen
Associeret partner / Teamleder / Arkitekt
Oslo
kram@aart.no
+47 93 45 75 43