Åstråket

En kulturhistorisk hyllest

Beliggenhet
Eskilstuna, Sverige
Byggherre
Riksbryggen
Størrelse
3.600 kvm
Status
Under utvikling
Arkitekt
AART
Landskap
Kungsladan Landskapsarkitektur
Riksbyggen Astraket Vy Innegarden Zynka Visual 02 M

Visjonen med Åstråket er å skape et moderne boligbygg, som med sitt arkitektoniske uttrykk hyller områdets industrihistorie. For med beliggenhet i Eskiltunas gamle industridistrikt Munktellstaden, med den idylliske Eskilstuna-elven i bakgården og i kort avstand til både museer, butikker, skole og sport, favner plasseringen en unik ramme for dagligliv med plass til å nyte både natur og kultur.

Respekterer industriarven

Åstråket er utviklet for å støtte transformasjonen av Munktellstaden fra industriområde til en blandet bydel fylt med kultur, sport og utdannelse. En industrihistorisk arv, som blir respektert og bevart i Åstråkets arkitektoniske uttrykk i form av røde murstein, detaljer i stål og metallplater. Med Eskilstuna-elven og frodige stier i nærheten, to balkonger pr. leilighet og en felles uteplass får beboerne god plass til å nyte naturen på nært hold - i kort gåavstand til områdets mange rekreasjonsmuligheter.

Riksbyggen Astraket Vy Eskilstunaan Zynka Visual 02 M
Udsigt fra Västerbron

Optimale utsikt- og lysforhold

Bygget vil bestå av 36 leiligheter med 2-4 rom fordelt på fire etasjer. Resultatet er en mindre og mer sjarmerende dimensjon, tilpasset de tradisjonelle verkstedene rundt og i balanse med landskapet. Et landskap som trekkes inn i leilighetene gjennom de store vinduene på begge sider av bygningen. Disse bidrar til å sikre optimale dagslysforhold hele dagen og gir utsikt over både gårdsplassen og den brusende elven.

Riksbyggen Astraket Vy Balkongen Zynka Visual 02 M

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01