Danmark | 30.05.2022

Vrå barne- og kulturhus får seks stjerner fra Nordjyske

«Vrå skole har tatt et kvantesprang takket være dyktige arkitekter som har gitt elever og lærere en felles stue, hvor man kan være en del av samfunnet og samtidig finne fred.» Det skriver Nordjyskes arkitekturanmelder, som gir Vrå barne- og kulturhus seks av seks stjerner for balansegangen mellom arkitekturens tre støttepilarer – det konstruktive, det funksjonelle og det estetiske i en samlende skole..

Under besøket har anmelderen snakket med både elever og lærere om deres erfaring med den nye skolen. Her roser de alt fra bedre dagslysforhold og naturlige materialer til forbindelsen mellom skolens store hjerterom og de små, rolige nisjene for å støtte lærings- og arbeidsevne – og ikke minst gjøre en positiv forskjell for fellesskapet.

Tilbakemeldinger som dette fra brukerne våre betyr alt for oss. Derfor stopper vi ikke her. Som en del av våre effektundersøkelser besøker vi for tiden Vrå barne- og kulturhus for å samle kunnskap om den nye skolens innvirkning på barn og innbyggere – og vi ser frem til å dele denne verdifulle innsikten i fremtiden.

Vi har utviklet prosjektet sammen med JAJA Architects og Søren Jensen A/S for Hjørring kommune.

Les anmeldelsen

Stem på Årets skolebygg 2022

Vraa Borne Kulturhus AART 31 H