Danmark | 22.06.2022

Utvikler innovativ og biobasert innervegg for fremtidige kontorbygg

Sammen med Århus kommune, Boligforeningen Århus Omegn, MOE og med støtte fra Realdania har vi utviklet en modulær og biobasert innervegg, som gjør det mulig å oppføre, drive og innrede bygninger mer klimavennlig. Den fleksible innerveggen har potensial til å redusere CO2-omkostningen i både nye og eksisterende bygninger, og gir nye muligheter for fleksibilitet i driften av fremtidige kontorbygg. Nå samles og deles kunnskapen og erfaringene fra utviklingsprosjektet med utgivelsen av en white paper til fordel for hele byggebransjen og den bærekraftige transformasjonen.

Innerveggen er bygget av moduler som kan monteres og demonteres igjen uten at materialene må skiftes ut eller tas fra hverandre. Dette arbeidet kan gjøres raskt og ikke-destruktivt, slik at modulene kan inkluderes direkte i en ny innervegg. Den står i kontrast til en tradisjonell gipsvegg, som vanligvis vil ta flere dager å montere eller demontere, og hvor det meste av materialet går til spille.

«Med vår nye innervegg har vi skapt et innovativt og klimavennlig alternativ til den tradisjonelle gipsveggen, som med sitt modulære og biobaserte design oppfyller fremtidens krav til bærekraftige materialer og større fleksibilitet. I tillegg er veggen ikke utelukkende relevant for nybygg generelt, men kan også brukes i store arealer i eksisterende bygg vi har og skal bruke i fremtiden,» sier Stephanie Carr, bærekraftsansvarlig i AART.

Vi mener at deling er avgjørende for den bærekraftige transformasjonen. Derfor har vi valgt å dele kunnskapen og erfaringen vi har tilegnet oss i jakten på et grønt alternativ til den klimatunge gipsveggen – med utgivelsen av fritt tilgjengelig white paper. Fordi vi ser et stort potensial for å videreutvikle innerveggen, og ønsker å bringe andre arkitekter, konstruktører, ingeniører og andre aktører i byggebransjen inn i den videre utviklingen.

Veggsystemet, som støttes av Realdania, er resultatet av en lang utviklingsprosess mellom AART architects og Århus kommune, med støtte fra Boligforeningen Århus Omegn og konsulentingeniørfirmaet MOE.

Les pressemeldingen

Hent white paper

DSC04692
Mockup af fremtidens indervæg