Danmark | 23.06.2022

Taler om bærekraftig arkitektur på Building Green i Århus

Hvordan beveger vi konstruksjonen i en mer bærekraftig og berikende retning? Og hvordan tar vi de ofte komplekse valgene som den grønne transformasjonen krever? Dette var vanskelige og viktige saker som sto på dagsordenen da vi deltok på årets grønne byggekonferanse Building Green Aarhus forrige uke.

Som alltid var det rikelig med inspirasjon å hente i de forskjellige innsiktsfulle debattene og hos alle utstillerne. Blant foredragsholderne var vår egen grunnlegger Anders Tyrrestrup, som på torsdag snakket om hvordan transformasjon og renovering kan skape verdier for både mennesker og miljø.

Samme dag la vi til rette for en debatt om den bærekraftige effekten av evalueringen, der vår doktorgradsforsker og antropolog Mia Kruse Rasmussen var moderator med Steffen Maaagard fra MOE, Jørgen Søndermark fra Realdania By & Build og vår egen effektsjef Johanne Mose Enwistle og PhD Stina Rask Jensen i panelet.

Onsdag deltok arkitekt og partner Kathrine Hegner Stærmose i en spesialistsamtale om det sunne inneklimaet, med utgangspunkt i Vrå Børne- og Kulturhus, som er nominert til Årets skolebygg 2022.

Til slutt, men ikke minst, var vi blant utstillerne med vårt siste grønne innovasjonsprosjekt, der vi sammen med Århus kommune har utviklet den første modulære og biobaserte innerveggen, som gjør det mulig å oppføre, drive og innrede bygninger mer klimavennlig. Et prosjekt som vi ser frem til å dele med alle i bransjen veldig snart.

Det må rettes en stor takk til Building Green for å fokusere på bærekraftig konstruksjon, og til alle dere som kom innom standen vår eller lyttet til presentasjoner og debatter. Vi ses neste år, når vi forhåpentligvis har blitt enda bedre på hvordan vi sammen skaper størst mulig bærekraftig effekt.

Les mer om vår effektbaserte tilnærming til bærekraftig arkitektur

Building Green AART 01
Paneldebat om evalueringens effekt. Fra venstre: Mia Kruse Rasmussen, Johanne Mose Entwistle, Jørgen Søndermark, Stina Rask Jensen og Steffen Maagaard.
Building Green AART 02
Anders Tyrrestrup taler om bæredygtig transformation
Building Green AART 03
Kathrine Hegner Stærmose (tv.) taler om Vrå Børne- og Kulturhus med Hanne Ring Hansen (th.) fra Søren Jensen A/S.
Building Green AART 04
Arkitekt Kristian Knorr fortæller om vores seneste udviklingsprojekt Fremtidens indervæg