04.12.2019

Skaper visjon for NRK sitt nye hovedkontor

For Stor-Oslo Eiendom har vi skapt en visjon for utviklingen av NRK sitt fremtidige hovedkontor på Linderud. Et hovedkontor med en visjon om å være en bærekraftig og mangfoldig medieby med unik utsikt over hovedstaden.

2 F

En rekke eiendomsutviklere har tilbudt seg å bli med på utviklingen av NRK sitt fremtidige hovedkontor. Blant dem er vår oppdragsgiver Stor-Oslo Eiendom som har gitt oss tilliten til å utarbeide et forslag for utviklingen av det nye hovedkontoret for Norges største medievirksomhet. Med dette forslaget viser vi mulighetene for å etablere hovedkontoret på Linderud nord for Oslo der det tidligere, og i dag bevaringsverdige, hovedkontoret til Siemens kan transformeres til fremtidens medieby. En medieby som vil tilby en unik utsikt over hovedstaden samtidig som den vil gjøre for området Groruddalen hva Operaen har gjort for Bjørvika.

”Vi tror vi kan utvikle noe spektakulært med dette bygget, et TV-studio i toppetasjen vil kunne by på en helt fantastisk utsikt. Men samtidig sitter vi på et stort tomteområde. Vi er derfor ikke låst til at NRK må inn i dette bygget. Vi er veldig fleksible når det gjelder NRKs behov,” forteller Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom.

Med denne visjonen viser vi hvordan området kan imøtekomme NRK sine ønsker og krav ved å favne en bred vifte av funksjoner, blant annet andre kommersielle aktører. Utover dette viser vi hvordan NRK får en mulighet til å bygge fremtidens medieby på et bærekraftig fundament. For ved å bevare Siemens tidligere hovedkontor og transformere det til nye formål reduseres CO2-utslippet fra produksjon, bearbeiding og transport av materialer. Med dette reduseres også klimaavtrykket markant.

Les Aftenpostens omtale av forslaget