12.12.2019

Skaper byromsmøbel av plastavfall

Sammen med out-sider har vi skapt LOOP som er en av Skandinavias mest utbredte serier av byromsmøbler. Som det første byromsmøbel i Skandinavia kommer det nå i en svanemerket versjon av 100% gjenbruksplast. Her har vi brukt vår bæredyktige ambisjon til å berike det estetiske uttrykket.

Loop recycle plast 02 beskaret
Den nye bærekraftige versjonen i LOOP-serien fremstår med ett terrazzoaktig uttrykk.

LOOP-serien er allerede fast inventar flere steder i Skandinavia – fra byrom og skoler til festivaler og lekeplasser. Det populære byromsmøbelet ble opprinnelig designet av AART og produsert av out-sider til Aarhus Festuge i 2007. Siden er det blitt utvidet med nye versjoner – og som nyeste skudd på stammen kommer det nå i en bærekraftig, svanemerket versjon som det første byromsmøbel i Norden.

Den svanemerkede LOOP er produsert av 100% gjenbrukt polyethylen-plast der 85% kommer fra internt overskudd fra produksjonen. Det betyr at feilproduksjoner, oppstartsrester og gamle produkter blir gjenbrukt i den nye produksjonen. De siste 15% kommer fra emballasje i form av polyethylen-poser som kvernes og smeltes sammen med det øvrige materialet. Dette gir et terrazzoaktig fargespill til det ferdige byromsmøbelet.

"Med den nye bæredygtige version af LOOP har vi arbejdet målrettet med at skabe et unikt udtryk. Vi har udnyttet det spil og den materialitet, som genbrugsplasten giver og dermed opnået et æstetisk udtryk, som beriges, og ikke begrænses, af de bæredygtige ambitioner," uttaler Morten Hove Lasthein, partner og sjefsdesigner i AART Designers.

Les mer om LOOP

136 looplight outsider h004
LOOP Light er en av de mange versjoner i LOOP-serien.
Loop bench outsider h012
LOOP-serien er allerede fast inventar flere steder i Skandinavia, for eksempel ved Flintholm Station i København.