Norge / 15.05.2020

Stavanger Universitetssykehus reiser seg som et skikkelig landemerke

Det nye universitetssykehuset i Stavanger (SUS2023) er Norges største byggeplass, og nå begynner snart det nye universitetssykehuset å bli et skikkelig landemerke på Ullandhaug, ettersom heissjaktene støpes nær 37 meter høye.

"Med denne store betonggliden kan alle se hvor høyt det nye sykehusbygget blir, og det blir et skikkelig landemerke i vår region", sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023, og viser til at dette er den største gliden i regionen siden det var full aktivitet i Jåttåvågen.

Betonggliden skal levere 7 sjakthus og de har til sammen 26 "rom" der ulike føringer og heiser skal gå. Maks høyde blir 36,6 meter og arbeidet skal være ferdig i slutten av mai. Med strenge smitteverntiltak har byggeprosjekt holdt fremdriften gjennom hele koronaperioden og neste skritt er å begynne arbeidet med å sette opp selve råbygget, og det starter like etter at gliden er ferdig.

Det nye universitetssykehuset forventes at stå ferdig i 2023, og vi utvikler det sammen med Nordic, SLA, Cowi, Aas-Jakobsen og Kruse-Smith.

Læs mere om universitetssykehuset