Danmark | 02.06.2022

Leverer forsvar om det sosiale potensialet for energirenovering

Tirsdag 31. mai leverte vår ph.d.-forsker og arkitekt Stina Rask Jensen sitt forsvar for en bærekraftig endrinng av eksisterende, offentlige boligbygg på Aarhus Universitet.

I avhandlingen «Arkitektoniske strategier for å fremme trivsel i bærekraftig renovering av sosiale boliger» har Stina undersøkt hvordan vi – i stedet for bare å fokusere på en redusert strømregning – kan bruke energirenovering som katalysator for å forbedre beboernes trivsel og dermed skape større innvirkning på samfunnet og miljøet.

Avhandlingen er et resultat av det tverrfaglige forsknings- og innovasjonsprosjektet ReVALUE, støttet av Innovationsfonden – et samarbeid mellom AART, Institut for Byggeri & Bygningsdesign ved Århus Universitet (AU Engineering, Århus Universitet) og ikke mindre enn ni samarbeidspartnere fra industrien, inkludert Enemærke & Petersen A/S, MT Højgaard Danmark og Brabrand Boligforening. Her har vår grunnlegger og CCO Anders Strange hatt rollen som styreleder og vært engasjert som ph.d.-veileder sammen med effektleder Johanne Mose Entwistle.

Les våre forskningsartikler

Stina phd AART 02