11.05.2019

Vinner konkurransen om Buddinge Byport

Vi har vunnet idékonkurransen om hvordan området rundt den tidligere politistasjonen i Gladsaxe kommune skal utformes. Vinnerutkastet, som vi har utarbeidet med Niras og Møller & Grønborg som underrådgivere, er skapt med sikte på å gi plass til et helsesenter, et sysselsettingshus og rekreative byrom som en del av Buddinges nye byport.

"Vinnerutkastet oppfyller vår visjon om å skape det beste utgangspunktet for et nytt sentralt sted i byen, hvor alle skal kunne føle seg velkomne. Nå vil vi i byrådet, sammen med naboer, brukere og andre interessenter, jobbe videre med å realisere Buddinge Byport som et nytt samlingssted i Gladsaxe," uttaler ordfører Trine Græse.

Vinnerutkastet handler om Gladsaxe-strategiens mål om sunnhet og trivsel hele livet og en grønn og levende by med fokus på bærekraft. I 2025, når Buddinge Byport forventes å stå ferdig, vil den derfor gi byens innbyggere enkel tilgang til sunnhet og sysselsetting. Det vil den gjøre ved å inneholde et helsesenter og en kafé, og den får også plass til et sysselsettingshus i forbindelse med helsesenteret samt en bygning med servicebedrifter i første etasje og boliger i etasjene over.

"Med vinnerutkastet til den nye byporten har teamet vårt prøvd å åpne for nye muligheter for innbyggere og private aktører. Alt er rettet mot å gjøre det nye helsesenteret til en positiv katalysator for kommunens utvikling. Vi har blant annet prioritert å bevare og transformere mest mulig av den eksisterende bebyggelsen, slik at vi sikrer et bærekraftig grunnlag for utviklingen," sier Pernille Stahlschmidt Tørning, avdelingsleder for AART architects’ kontor i København.

I løpet av det neste halvåret vil vi bearbeide vinnerutkast i samarbeid med kommunen. Her går Gladsaxe i dialog med arkitekter og rådgivere om detaljene i forslaget og ser om det er noen steder der utkastet kan optimaliseres. I denne perioden vil naboer, interessenter og interesserte innbyggere bli invitert til å delta i prosessen. På bakgrunn av denne prosessen vil Byrådet på slutten av året ta den endelige beslutningen om utformingen av Buddinge Byport.